Luni, 18 Martie 2013

CANONUL SF. ANDREI CRITEANUL

Luni 18 martie 2013, orele 17 00, IPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a săvârșit  la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel, împreună cu obștea slujitorilor, slujba Pavecerniței Mari, in cadrul căreia a citit canonul Sf. Andrei Criteanul.

Această slujbă, specifică Postului Mare,  se săvârșește și în Catedrala noastră și bucuria este mai mare, pentru că aici se păstreză o părticică din moaștele Sf. Andrei  Criteanul, cel care a scris Canonul cel Mare de pocăință.

Aceste moaște au fost dăruite IPS - ului Teodosie de către
IPS Părinte Iacov, Mitropolit de Mitilene - Grecia in anul 2011, cu prilejul vizitei efectuate  la Catedrala Arhiepiscopală.
La sfârșitul slujbei IPS Părintele nostru Teodosie, a adresat slujitorilor și credincioșilor prezenți, un cuvânt de învățătură.
sdc12303 sdc12299
sdc12298 sdc12294
sdc12291 sdc12287
sdc12281 sdc12279
În cuvântul său de invătatură IPS Părinte Teodosie a îndemnat credincioșii să înceapă postul cu răbdare și să parcurgă această cale de curățire pas cu pas, ca până când vom sărbători Intrarea Domnului în Ierusalim ,,să ne învrednicim ca razele harului să ajungă la inimă, pentru ca Mântuitorul să se sălășluiască  în inimile noaste, ca în săptămâna  patimilor
să murim împreună cu El și să înviem împreună cu El,, .
Dumnezeu să primească lacrimile și îngenuncherile și fiecare rază de pocăință ce o aducem, ca din ele să facem un buchet pe care să-l înfățișăm înaintea tronului lui Dumnezeu.
CANONUL SF. ANDREI CRITEANUL (video)

PayPal / Credit Card

1€
Altă sumă (€)
3€
Virament
bancar
Sprijiniți lucrările pentru  restaurarea Catedralei Tomisului
(click pentru detalii)
Vă mulțumim pentru că ați ales să sprijiniți această catedrală.
Click/Dbl click pentru PLAY/STOP
**** Zilnic SFÂNTA LITURGHIE este transmisă LIVE din Catedrală între orele 08-10 A.M.****
Parteneri...

Ascultaţi in direct RADIO DOBROGEA!
Vizitatori
Evenimente
Catedrala Arhiepiscopală
Mănăstirea Sf. Ap. Petru și Pavel
Constanța