Luni, 16 Mai 2016

BRÂUL MAICII DOMNULUI, CAPUL SFÂNTULUI IOAN VALAHUL ȘI MOAȘTE ALE SFINTEI ÎMPĂRĂTESE ELENA SE AFLĂ ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ LA CONSTANȚA
          Cinstitul Brâu al Maicii Domnului a sosit luni, 16 mai, la Constanța, la Catedrala Arhiepiscopală "Sfinții Petru și Pavel" adus de o delegație a Bisericii Ortodoxe a Greciei, condusă de Mitropolitul Nikiphoros de Amorion.
Racla cu Brâul Maicii Domnului a fost întâmpinată de către Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în Piața Ovidiu, de unde s-a mers în procesiune spre Catedrală.
          Cinstitul Brâu va rămâne la Catedrala arhiepiscopală spre închinare până miercuri, 18 mai, când se va porni într-o procesiune prin oraș, până la Biserica "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul" (situată pe Aleea Capidava nr. 7), unde racla va rămâne până pe 20 mai.
          O parte din Brâul Maicii Domnului se păstrează în Mănăstirea Kato Xenia, din Grecia, iar cealaltă în Mănăstirea Vatopedu, din Muntele Athos.
          Brâul Maicii Domnului este țesut din păr de cămilă și, alături de Cinstitul ei Acoperământ, constituie o amintire prețioasă ce se păstrează din viața pământească și smerită a Maicii Domnului, fiind cinstit cu multă evlavie de credincioșii ortodocși din întreaga lume.

PayPal / Credit Card

1€
Altă sumă (€)
3€
Virament
bancar
Sprijiniți lucrările pentru  restaurarea Catedralei Tomisului
(click pentru detalii)
Vă mulțumim pentru că ați ales să sprijiniți această catedrală.
Click/Dbl click pentru PLAY/STOP
**** Zilnic SFÂNTA LITURGHIE este transmisă LIVE din Catedrală între orele 08-10 A.M.****
Parteneri...

Ascultaţi in direct RADIO DOBROGEA!
Vizitatori
Evenimente
Catedrala Arhiepiscopală
Mănăstirea Sf. Ap. Petru și Pavel
Constanța