Joi, 14 Noiembrie 2013

SINAXA STAREȚILOR ȘI A STAREȚELOR DIN ARHIEPISCOPIA TOMISULUI

În ziua de 14 nov. 2013  la Centrul Eparhial Tomis din Constanța a avut loc începând cu orele 15, sinaxa stareților și a starețelor din Arhiepiscopia Tomisului.
După ce a slujit  de dimineață Sf. Liturghie la Mănăstirea Sf. Ap. Filip din loc. Adamclisi, cu ocazia hramului,  împreună cu stareții mănăstirilor , înaltpreasfințitul Părinte Teodosie a deschis, începând cu orele 15, ședința lucrărilor sinaxei.
Tema  din acest an a fost ,,
Criza vocației monahale în lumea contemporană".
După  rostirea rugăciunii ,, Împărate Ceresc..", p. cuv. protos. Benedict Georgescu - exarhul mănăstirilor, a prezentat referatul ,,
Mărturii ale vieții monahale în Dobrogea  creștină" în care a expus începuturile vieții monahale de la începuturi până în prezent.  După aceea,  părintele Arhim. Andrei Tudor, starețul Mănăstirii Dervent, a prezentat referatul ,,Vocația monahală- o problemă actuală a bisericii".
În continuare Î.P.S. Arhiepiscop Teodosie a adresat participanților un cuvânt de învățătură, precum și sfaturi de păstorire și pilde de urmat.
În final s-au  pus în discuție problemele cu care se confruntă cele 32 de  mănăstiri , precum și câteva norme administrative.
1 2
3 4
5 6
7 8
9

PayPal / Credit Card

1€
Altă sumă (€)
3€
Virament
bancar
Sprijiniți lucrările pentru  restaurarea Catedralei Tomisului
(click pentru detalii)
Vă mulțumim pentru că ați ales să sprijiniți această catedrală.
Click/Dbl click pentru PLAY/STOP
**** Zilnic SFÂNTA LITURGHIE este transmisă LIVE din Catedrală între orele 08-10 A.M.****
Parteneri...

Ascultaţi in direct RADIO DOBROGEA!
Vizitatori
Evenimente
Catedrala Arhiepiscopală
Mănăstirea Sf. Ap. Petru și Pavel
Constanța