Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014

Sfântul Cuvios Teodosie

În ziua de 11 ianuarie în biserica ortodoxă se omenește Sf. Cuv. Teodosie, începătorul vieții de obște.Cu acest prilej ÎnalpreasfințitulPărinte Teodosie  a slujit Sf. Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală pentru a aduce mulțumire lui Dumnezei și ocrotitorului spiritual al cărui nume l-a primit la tunderea în monahism.

La acest moment festiv a luat parte și Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor care a venit, alături de părinții consilieri de la Centrul Eparhial protoiereii din Eparhie, slujitorii catedralei, alți preoți și diaconi și mulțimea de credincioși,  să înal?e rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu și să ureze ierarhului Tomisului ,  ani mulți și binecuvântați.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor Înalpreasfințitul Părinte a prezentat viața și minunile Sf. Cuv.Teodosie, după care Preasfințitul Părinte Vincențiu a prezentat importanța comuniunii între ierarhi și atașamentul său față de Sf. Teodosie, încă de când slujea ca superior la așezemântul românesc de la Ierusalim și dragostea frățească care  o arată Înalpreasfințitului Părinte Teodosie. P.C. Părinte Decan Bogdan Moise a evocat personalitatea Înalpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Teodosie, iar P. cuv. Protos. Benedict Georgescu, eclesiarhul mare al Catedralei,  a oferit  ierarhului Tomisului un frumos coș de flori din partea obștii monahilor de la catedrală și a credincioșilor prezenți.

Să ne trăiți întru mulți și binecuvântați ani,Înaltpreasfințite Părinte!!
DSC09849
DSC09851
DSC09861

PayPal / Credit Card

1€
Altă sumă (€)
3€
Virament
bancar
Sprijiniți lucrările pentru  restaurarea Catedralei Tomisului
(click pentru detalii)
Vă mulțumim pentru că ați ales să sprijiniți această catedrală.
Click/Dbl click pentru PLAY/STOP
**** Zilnic SFÂNTA LITURGHIE este transmisă LIVE din Catedrală între orele 08-10 A.M.****
Parteneri...

Ascultaţi in direct RADIO DOBROGEA!
Vizitatori
Evenimente
Catedrala Arhiepiscopală
Mănăstirea Sf. Ap. Petru și Pavel
Constanța