Luni, 07 Octombrie 2013

ADUCEREA COPIEI ICOANEI MAICII DOMNULUI PANTANASSA
DE LA MĂNĂSTIREA VATOPED DIN SFÂNTUL MUNTE ATHOS - GRECIA


Un grup de credincioși din Constanța, la inițiativa  d- lui Dascălu Gheorghe, au avut ocazia  de a  îmbogăți  patrimoniul  Arhiepiscopiei Tomisului cu o copie a icoanei Maicii  Domnului Pantanassa  de la Sf. Mănăstire Vatoped din Sfântul Munte Ahtos - Grecia.
În ziua  de 7 octombrie a.c. delegația Arhiepiscopiei Tomisului condusă de P. C. Protos. Benedict Georgescu,  exarhul mănăstirilor, s-a deplasat în Sfântul Munte Athos pentru a aduce în Eparhia noastră icoana pictată de monahii din Mănăstirea Vatopedu. În ziua de 10 oct. părintele exarh a slujit Sf. Liturghie în biserica mare a mănăstirii  împreună cu Păr. Arhim. Efrem, starețul Mănăstirii Vatoped care a transmis un mesaj de binecuvântare Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, clerului și credincioșilor din eparhia noastră.
Icoana Maicii Domnului  a fost adusă spre închinare la Catedrala Arhiepiscopală, pentru a fi cistită de credincioșii din Constanța, urmînd ca apoi să fie dăruită Mănăstirii  Lipnița din loc. Lipnița, jud. Constanța.

PayPal / Credit Card

1€
Altă sumă (€)
3€
Virament
bancar
Sprijiniți lucrările pentru  restaurarea Catedralei Tomisului
(click pentru detalii)
Vă mulțumim pentru că ați ales să sprijiniți această catedrală.
Click/Dbl click pentru PLAY/STOP
**** Zilnic SFÂNTA LITURGHIE este transmisă LIVE din Catedrală între orele 08-10 A.M.****
Parteneri...

Ascultaţi in direct RADIO DOBROGEA!
Vizitatori
Evenimente
Catedrala Arhiepiscopală
Mănăstirea Sf. Ap. Petru și Pavel
Constanța