Luni-Marți, 03-04 Martie 2014

CANONUL SF. ANDREI CRITEANUL

Luni și marți 03-04 martie 2014, IPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a săvârșit  la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel, împreună cu obștea slujitorilor, slujba Pavecerniței Mari, in cadrul căreia a citit canonul Sf. Andrei Criteanul.
Această slujbă, specifică Postului Mare,  se săvârșește și în Catedrala noastră și bucuria este mai mare, pentru că aici se păstreză o părticică din moaștele Sf. Andrei  Criteanul, cel care a scris Canonul cel Mare de pocăință.
Aceste moaște au fost dăruite IPS - ului Teodosie de către
IPS Părinte Iacov, Mitropolit de Mitilene - Grecia in anul 2011, cu prilejul vizitei efectuate  la Catedrala Arhiepiscopală.
La sfârșitul slujbei IPS Părintele nostru Teodosie, a adresat slujitorilor și credincioșilor prezenți, un cuvânt de învățătură.
În cuvântul său de invătatură IPS Părinte Teodosie a îndemnat credincioșii să înceapă postul cu răbdare și să parcurgă această cale de curățire pas cu pas, ca până când vom sărbători Intrarea Domnului în Ierusalim ,,să ne învrednicim ca razele harului să ajungă la inimă, pentru ca Mântuitorul să se sălășluiască  în inimile noaste, ca în săptămâna  patimilor  să murim împreună cu El și să înviem împreună cu El,, .
Dumnezeu să primească lacrimile și îngenuncherile și fiecare rază de pocăință ce o aducem, ca din ele să facem un buchet pe care să-l înfățișăm înaintea tronului lui Dumnezeu.
CANONUL SF. ANDREI CRITEANUL (video 03-03-2014)
CANONUL SF. ANDREI CRITEANUL (video 04-03-2014)

PayPal / Credit Card

1€
Altă sumă (€)
3€
Virament
bancar
Sprijiniți lucrările pentru  restaurarea Catedralei Tomisului
(click pentru detalii)
Vă mulțumim pentru că ați ales să sprijiniți această catedrală.
Click/Dbl click pentru PLAY/STOP
**** Zilnic SFÂNTA LITURGHIE este transmisă LIVE din Catedrală între orele 08-10 A.M.****
Parteneri...

Ascultaţi in direct RADIO DOBROGEA!
Vizitatori
Evenimente
Catedrala Arhiepiscopală
Mănăstirea Sf. Ap. Petru și Pavel
Constanța